ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λόντου 8 10681 Αθήνα · Τηλ.:(210) 3820860 ·

E-Mail: info@obe.gr – Internet:http://www.obe.gr

Αρ.Πρωτ.7205                                                                                                                                                                                                              Αθήνα, 27 Μαρτίου 2020

 Προς τον :

-Υπουργό Οικονομικών

κ.Χρήστο Σταϊκούρα

-Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ.Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

-Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κ. Άδωνι Γεωργιάδη

-Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

κ.Γιάννη Βρούτση

                                                                                                    εξαιρετικώς επείγον

Κοινοποίηση:

-Υφυπουργό Οικονομικών Δημοσιονομικής Πολιτικής

κ.Θεόδωρο Σκυλακάκη

-Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κ. Νίκο Παπαθανάση

-Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

κ.Νίκο Χαρδαλιά

-Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή

κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη

 Θέμα: Προβλήματα πρατηρίων υγρών καυσίμων

 Κύριοι Υπουργοί ,

Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας καθώς και τηλεφωνικών επαφών, επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά την άμεση ένταξη των πρατήριων υγρών καυσίμων στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου , ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, δημοτικά τέλη ) και τις ανάλογες πρόνοιες  για τους εργαζόμενους μας. Με τέτοιες συνθήκες τα πρατήρια καυσίμων υποφέρουν κυριολεκτικά, η βιωσιμότητά τους είναι αμφίβολη και οι άνθρωποί τους κινδυνεύουν να βρεθούν και εκτεθειμένοι στον ιό και υπερχρεωμένοι. Ήδη, από την έναρξη των αυστηρών μέτρων και του κλεισίματος του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων, είχαμε  κατακόρυφη μείωση, μέχρι και 60%, των πωλήσεων καυσίμων από τα πρατήρια. Τα δε νέα μέτρα καθολικής σχεδόν απαγόρευσης των μετακινήσεων, έπληξαν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση με συνέπεια τη μείωση των πωλήσεων μέχρι και στο 90% της κανονικής περιόδου.

Είναι ανάγκη να καθοριστεί  ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων στις 12 ώρες 7πμ.-7μμ. , αρκούν αυτές οι ώρες για να εφοδιάζονται τα λιγοστά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων να μην βρίσκονται στη βορά των ληστών κατά τις νυχτερινές ώρες και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Επίσης τις προηγούμενες εβδομάδες για λόγους προστασίας των καταναλωτών-πελατών μας , των συναδέλφων και των εργαζομένων μας έχουμε αναστείλει την λειτουργία των πλυντηρίων στο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά και έπρεπε ήδη να είχε εκδοθεί απόφαση για το κλείσιμο των πλυντηρίων .

Για μια ακόμη φορά αναμένουμε τις ενέργειές σας άμεσα διότι βρισκόμαστε σε καθεστώς αβεβαιότητας και ομηρίας.

Ο Πρόεδρος Μιχάλης Κιούσης Ο Γεν.Γραμματέας Άγγελος Τούντας

ΣΦΡΑΓ ΟΒΕ