ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής είχε αντιπροσωπεία του ΠΣΕΕΠ

energypress.gr Χθες Τρίτη 26/11/19 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των Σωματείων του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Τασούλα στη Βουλή. 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια αναφέρει τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίσαμε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας, για την εξασφάλιση της επάρκειας καθώς και την επίτευξη των όρων της εθνικής ασφάλειας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, έναν πυλώνα σταθερότητας όπως είναι τα ΕΛΠΕ.

Επίσης κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τον κομβικό ρόλο που κατέχουν τα ΕΛΠΕ ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιείται στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, στην επίτευξη της πολυπόθητης οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω καταθέσαμε την ξεκάθαρη θέση μας στον Πρόεδρο της Βουλής, έτσι ώστε να επιστραφούν από το ΤΑΙΠΕ∆ οι μετοχές των ΕΛΠΕ στο Ελληνικό ∆ημόσιο και στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά μας σε συζήτηση στους εμπλεκόμενους φορείς.

Συναδέλφισσες, -οι

Έχει δημιουργηθεί σε πολλούς εργαζομένους η αίσθηση ότι το θέμα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ ”παγώνει” ή ότι μετατίθεται σε μεταγενέστερο χρόνο μιας και δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Έχοντας όμως ως δεδομένη την πολλάκις ειπωμένη θέση τόσο του Πρωθυπουργού της χώρας όσο και του αρμόδιου Υπουργού ότι τα ΕΛΠΕ θα πουληθούν, κανείς δεν μπορεί να ησυχάζει.

Αντίθετα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση διότι υπάρχει περίπτωση συντομότερα από ότι φαντάζεται ο καθένας μας, να κληθούμε να ξαναδώσουμε τη μάχη για την αποτροπή τις περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.