ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Κάτω από τα 50 δολάρια το πετρέλαιο

liberal.gr

Στη χαμηλότερη τιμή του από τον Ιανουάριο του 2019 υποχώρησε σήμερα το πετρέλαιο «χάνοντας» τα 50 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Κίνα εγείρει ολοένα και περισσότερους φόβους για αρνητική επίδραση στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση στην ζήτηση των προϊόντων ενέργειας.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αμερικανικού WTI παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 75 σεντς ή 1,5% και ολοκλήρωσε στα 49,57 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας τη χαμηλότερη τιμή πλέον ενεργού συμβολαίου από τις 7 Ιουανουρίου του 2019 σύμφωνα με το Dow Jones Market Data.

Ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε το ευρωπαϊκό αργό Brent, που είδε το δικό του συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου να υποχωρεί κατά 2,2% ή 1,2 δολάρια και έκλεισε στα 53,27 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 28 Δεκεμβρίου του 2018.

Παράλληλα παραμένει ασαφές αν ο ΟΠΕΚ και οι συνεργαζόμενες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, ιδιαίτερα η Ρωσία, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνεδρίαση της κοινής τεχνικής επιτροπής την περασμένη εβδομάδα προτάθηκε πρόσθετη περικοπή παραγωγής 600.000 βαρελιών την ημέρα, ωστόσο η Ρωσία δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει την πρόταση.