ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Άνοδος για το πετρέλαιο, μετά την επιβράδυνση στην εξάπλωση του κοροναϊού

capital.gr

Ανοδικά έκλεισαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, ενισχυμένες από την μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του κοροναϊού, η οποία δημιούργησε αισιοδοξία ότι το πλήγμα στη ζήτηση αργού από τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας, ιδιαίτερα στην Κίνα, θα είναι μικρότερο του αναμενομένου.

Οι τιμές ωστόσο έκλεισαν μακριά από τα υψηλά της ημέρας, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αύξηση των αποθεμάτων αργού της χώρας για τρίτη συναπτή εβδομάδα και μάλιστα μεγαλύτερη του αναμενομένου από τους αναλυτές.

“Βλέπουμε ισχυρή αντίδραση του αργού καθώς οι φόβοι για τον ιό υποχωρούν μερικώς”, ανέφερε ο Tariq Zahir,  διευθυντικό στέλεχος στην Tyche Capital Advisors.

“Η ιστορία των επιπτώσεων του ιού σίγουρα δεν έχει γραφτεί ακόμη. Η απουσία νέων κρουσμάτων εδώ στις ΗΠΑ είναι καθησυχαστική, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει αμφιβολία ότι στην Κίνα θα σημειωθεί μια αν μη τι άλλο σημαντική πτώση στη ζήτηση”, είπε.

“Εάν δούμε περαιτέρω διασπορά του σε Ευρώπη ή ΗΠΑ, σίγουρα θα πρέπει να αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη πτώση της ζήτησης για αργό”, κατέληξε.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, πρόσθεσε 1,78 δολάρια ή 3,3%, κλείνοντας στα 55,79 δολάρια το βαρέλι. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 1,23 δολ. ή περίπου 2,5%, κλείνοντας στα 51,17 δολ. το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,5 εκατ. δολ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου. Αναλυτές, σε έρευνα της S&P Global Platts, είχαν προβλέψει αύξηση της τάξης των 2,3 εκατ. βαρελιών..