Πτωτικές τάσεις αποτυπώνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μία υποτονική ημέρα στη Ασία και εν μέσω των αδύναμων επιδόσεων του πετρελαίου, αλλά και με τις αγορές στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και στην Κίνα κλειστές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 391,31 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό, λόγω της Memorial Day. Κλειστή θα παραμείνει και η Wall Street.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,29%, ενώ ο γερμανικός DAX χάνει 0,10%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,90%, ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,52% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώνεται 0,23% χαμηλότερα.

Στην Ασία, εν τω μεταξύ, οι κινήσεις ήταν συγκρατημένες, με τις αγορές στην Κίνα να είναι κλειστές, ενώ τις ανησυχίες στο γεωπολιτικό “μέτωπο” επέτεινε και η δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Οι τιμές του αργού γνωρίζουν ήπιες απώλειες, διαγράφοντας μέρος των κερδών της Παρασκευής, καθώς διατηρείται το κλίμα απογοήτευσης μετά τη συμφωνία των μελών – και μη – του ΟΠΕΚ για επέκταση των περικοπών παραγωγής.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διεμήνυσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται πλήρως στους συμμάχους της, μετά τις τεταμένες Συνόδους του NATO και της G7 της περασμένης εβδομάδας.

Επίσης, στα της Βρετανίας, νέα δημοσκόπηση της ICM που δημοσιεύθηκε στη Sun την Κυριακή, δίνει προβάδισμα 14% στο κόμμα των Συντηρητικών, έναντι του Εργατικού Κόμματος, εν όψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου.