Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη συνεδρίαση των χωρών-παραγωγών του ΟΠΕΚ αλλά και τα νέα από το πρώτο ταξίδι του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη μέρα που έγινε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,21%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,10% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,38%, ενώ στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,60% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,18%.

Η σημερινή ατζέντα είναι βαριά, καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ έχουν συνάντηση στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν για μία πιθανή παράταση στην περικοπή της παραγωγής αργού. Η Barclays εκτιμά ότι το πρόγραμμα περικοπής της παραγωγής, που στόχο έχει να μειώσει τα αποθέματα αργού και να τονώσει τις τιμές των συμβολαίων, θα μπορούσε να παραταθεί ακόμα και για 9 μήνες.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να συναντήσει ο Ντ. Τραμπ Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτίθεται να γίνει “πραγματικά σκληρός” απέναντι στους συμμάχους της Ουάσινγκτον στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας να τηρήσουν τον στόχο που έχει τεθεί επί των αμυντικών δαπανών τους, δηλαδή να αφιερώνουν το 2% του ΑΕΠ τους σε αυτόν τον τομέα, δήλωνε χτες ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον.

Μάλιστα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναμένει ότι θα έχει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO, σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν για να διευθετηθούν κάποιες από τις πολλές διαφωνίες των δύο πλευρών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της. “Είναι πράγματι πιθανό να λάβει χώρα μια συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου” κορυφής του βορειοατλαντικού συμφώνου, δήλωσε ο  Ζάιμπερτ .