ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι διασπαστές βάζουν «ταφόπλακα» στα πρατήρια κάτω από πολυκατοικίες.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λόντου 8 10681 Αθήνα · Τηλ.:(210) 3810783-4 · Fax.: (210)3301977

E-Mail: info@obe.gr – Internet:http://www.obe.gr

                                                                                                  Αρ.Πρωτ. 7070

                                                                         Αθήνα, 25 Μαίου 2017

 Προς τις

Ενώσεις – Μέλη της Ο.Β.Ε.

  ΘΕΜΑ: Οι διασπαστές βάζουν «ταφόπλακα» στα πρατήρια κάτω από πολυκατοικίες.

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε με το νόμο 4439/2016, επιβλήθηκαν εξοντωτικές διατάξεις για την ύπαρξη πρατηρίων καυσίμων κάτω από πολυκατοικίες. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν βαριά μέτρα και για όλα τα πρατήρια της χώρας. Στην πράξη, το κόστος εφαρμογής του νόμου ισοδυναμεί με ταφόπλακα στη συντριπτική πλειοψηφία των πρατηρίων. Τα μόνα πρατήρια που θα επιβιώσουν θα είναι αυτά των εταιρικών αλυσίδων τα οποία θα μας εκτοπίσουν και θα μονοπωλήσουν την αγορά, προς μεγάλη ζημία και των καταναλωτών.

Κατά των διατάξεων αυτών, η ΟΒΕ έδωσε μάχη στη Βουλή και στα υπουργεία για να μην περάσουν. Δυστυχώς και προς μεγάλη έκπληξή μας, η διασπαστική ομοσπονδία ΠΟΠΕΚ, υποτίμησε σκοπίμως το κόστος προσαρμογής μέσα στη Βουλή και έδωσε έτσι πράσινο φως να ψηφιστούν.

Σήμερα βρισκόμαστε προ σκληρής πραγματικότητας. Σχεδόν κανένας πρατηριούχος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της εφαρμογής των διατάξεων. Τα πρατήρια κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο η ΟΒΕ ανέλαβε νέα πρωτοβουλία προς την κυβέρνηση και τα κόμματα με στόχο να τροποποιηθεί ο νόμος και να προσαρμοστεί σε σωστές προδιαγραφές οι οποίες είναι πρακτικά και κοστολογικά εφαρμόσιμες χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια του πρατηρίου και των πολιτών.

Και ενώ εμείς αγωνιζόμαστε με πρωτοβουλίες και προτάσεις προς την κυβέρνηση για να αλλάξει ο νόμος, η διασπαστική ΠΟΠΕΚ για ακόμα μια φορά δείχνει τα δόντια της κάνοντας εκστρατεία στη χώρα με έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα, για την εφαρμογή του νόμου. Τάχα μάλιστα βοηθούν τα πρατήρια προσφέροντας και υπηρεσίες τεχνικής «ενημέρωσης»! Αντί να συμπαραταχθούν με τις κινήσεις μας για να ελαφρυνθούν τα βάρη του πρατηριούχου, υπονομεύουν φανερά και ευθέως για δεύτερη φορά κάθε προσπάθεια τροποποίησης του νόμου. Κάνουν το ίδιο που έκαναν και στη Βουλή, όταν η ΟΒΕ αντιδρούσε και η ΠΟΠΕΚ έδινε πράσινο φως στα μέτρα!

Θεωρούμε, για μια ακόμη φορά, απαράδεκτη την πρακτική της διασπαστικής ομοσπονδίας και την καθιστούμε υπεύθυνη για κάθε αρνητική τροπή στην τροποποίηση του νόμου και στο κλείσιμο των πρατηρίων που αδυνατούν να καταβάλουν το κόστος προσαρμογής.

Παρόμοιες πρακτικές πλήττουν το σύνολο των πρατηρίων και ευνοούν τις αλυσίδες των μεγάλων εταιρειών. Πλήττουν ταυτόχρονα και τους καταναλωτές πελάτες μας.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους πρατηριούχους σε επαγρύπνηση. Μην καταπίνετε αμάσητα όσα σας σερβίρουν. Προσπαθούν να αυξήσουν την επιρροή τους και γίνονται δυστυχώς επικίνδυνοι για όλους!

Στη βουλή εμφανίζονται φιλοκυβερνητικοί για να δείξουν πως περνά η γραμμή τους, χωρίς καμία τεκμηρίωση σε όσα λένε!

Στην τηλεόραση βγαίνουν μόνο για το θεαθήναι και την προβολή.

Στα πρατήριά μας λένε όσα θέλουμε να ακούμε, κοινοί λαοπλάνοι…

Δυστυχώς δεν αγωνίζονται για την ουσία και για το καλό μας συνάδελφοι.

Για όλους εμάς, το καθήκον μας είναι να μην περάσει η απαράδεκτη αυτή πρακτική της ΠΟΠΕΚ και να δώσουμε μάχη για την τροποποίηση του νόμου. Να λαμβάνετε σωστή πληροφόρηση συνάδελφοι και όπου μας χρειάζεστε απευθυνθείτε στην Ομοσπονδία Βενζινοπωλών. Συμπαραταχθείτε στον αγώνα μας για το καλό μας !

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,