ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιβεβλημένη απάντηση στην πρόεδρο της «Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Άρτας» κυρία Τζένη Ταμπραντζή

Αθήνα, 14/3/2017

Του Άγγελου Τούντα,

ΓΓ της ΟΒΕ

Επί σημειωθείσας αντιπαράθεσης μεταξύ ενώσεων – μελών της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος και της Προέδρου της «Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Άρτας» κ. Τζένη Ταμπραντζή, σε φορολογική ημερίδα των Ενώσεων Μελών της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανίας, Θεσπρωτίας) που πραγματοποιήθηκε κατ επιλογή τους, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Άρτας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Το Σάββατο 11/3/2017 σε φορολογική ημερίδα των Ενώσεων Μελών της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανίας, Θεσπρωτίας) που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Άρτας, προσήλθε απρόσκλητα και εκτός δεοντολογίας, η Πρόεδρος της «Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Άρτας», η οποία είναι μέλος της διασπαστικής ομοσπονδίας πρατηριούχων ΠΟΠΕΚ, κ. Τζένη Ταμπραντζή.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ζήτησε το λόγο και της δόθηκε από τους οργανωτές που τήρησαν τους κανόνες ευγένειας, για να κάνει παρέμβαση και κατόπιν να αποχωρήσει κατά τη δήλωση της, όπως και έπραξε.

Μας δήλωσε:

Α) Πως, ως Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) δεν αναγνωρίζουμε την Ένωσή της διότι δεν τους καλέσαμε.

Οφείλουμε να της θυμίσουμε πως η ένωσή της ήταν μέλος της Ο.Β.Ε. και χωρίς να τηρήσει καμία καταστατική διαδικασία ή εξήγηση, ή να θέσει κάποιο ζήτημα, απεχώρησε και επέλεξε να πάει στη διασπαστική ομοσπονδία του κλάδου ΠΟΠΕΚ, λέγοντας μόνο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας πως «δεν την ενημερώναμε για τα θέματα του κλάδου», πράγμα βέβαια που δεν ίσχυε.

Την φορολογική ημερίδα οργάνωσαν και πραγματοποίησαν οι προαναφερόμενες Ενώσεις Βενζινοπωλών και οι τοπικές Ενώσεις Λογιστών-Φοροτεχνικών υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, καλώντας τους βενζινοπώλες και τους λογιστές της περιοχής Δ. Ελλάδας, ανεξαρτήτως νομού και Ένωσης, για ενημέρωση.

Θα θέλαμε να μας πει, ως τι θα ήθελε να την καλέσουμε, ως πρώην μέλος της Ο.Β.Ε. ή ως νυν μέλος της διασπαστικής ομοσπονδίας ΠΟΠΕΚ ;

Στο συνδικαλισμό υπάρχει και η ηθική πλευρά που πρέπει να εκφράζεται και μέσα από την οργανωτική διάρθρωσή του. Με λύπη μας το λέμε, αλλά δεν είναι δυνατόν να εγκρίνουμε και επικροτούμε διασπαστικές κινήσεις νομιμοποιώντας τες με προσκλήσεις σε διαδικασίες της Ομοσπονδίας μας, την οποία πρώτοι αρνήθηκαν.

Β) Μας μίλησε για ενότητα! Αλήθεια αυτό είναι το νέο «σλόγκαν» της εποχής ή του διασπαστικού συνδικαλιστικού φορέα που μετακόμισε και τώρα εκφράζει ενδιαφέρον;

Να της θυμίσω πως ο συνδικαλισμός έχει ηθικούς και συνδικαλιστικούς κανόνες. Πόσο ηθική εκφράζει κάποιος που μιλά για ΕΝΟΤΗΤΑ όταν έχει αποχωρήσει από την κύρια συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου, έχει προσχωρήσει σε διασπαστική ομοσπονδία και συμμετέχει σε κινήσεις διασπαστικές, μακριά από την συνδικαλιστική ηθική ;

Οι διασπαστικές κινήσεις της ομοσπονδίας της είναι σε ημερήσια διάταξη. Μήπως η διάσπαση πριν λίγες ημέρες στην Πρέβεζα έγινε για το καλό των βενζινοπωλών (και εκεί τα ίδια αναπαράγει ο εκλεκτός συνδικαλιστικός φίλος της κας. Προέδρου).

Στην Φλώρινα η εξαπάτηση των συναδέλφων που επιχειρήθηκε και απετράπη, περιποιεί συνδικαλιστική ηθική;

Κυρία πρόεδρε,

Παρότι βαρύνεστε με διασπαστική κίνηση, εφόσον ήρθατε, αντί καταγγελτικών λόγων και αποχώρησης από την αίθουσα , όπως κάνατε και από την Ο.Β.Ε., καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε τη φορολογική ημερίδα για να μάθετε πως η Κυβέρνηση (που φοβόμαστε ότι υποστηρίζετε) αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και τους βενζινοπώλες και να σκεφτείτε πως θα προφυλάξετε τους βενζινοπώλες από τη λαίλαπα που έρχεται χωρίς διασπαστικές λογικές.

Αν αλλάξετε γνώμη και θέλετε την ΕΝΟΤΗΤΑ, η Ο.Β.Ε. είναι εδώ και αγωνίζεται με τα μέλη της, χωρίς πρώην Προέδρους, διασπαστές και ίντριγκες, για να αυξήσουμε τις οργανωμένες, ασυμβίβαστες και συνεπείς δυνάμεις του κλάδου και να δώσουμε τις μάχες κατά του αφανισμού από κοινού.

Σας περιμένουμε, τηρώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για να αποκαταστήσετε την ιστορία της Ένωσής σας στην ΟΒΕ και να διορθωθεί το λάθος που έγινε. Αυτό αρκεί για να αποδειχτεί η πραγματική σας θέληση.

Αυτό είναι πραγματική πρόσκληση ενότητας και σας αναμένουμε.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΒΕ