ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο taxisnet

Newsroom , CNN GREECE

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα  θέρμανσης 2017 – 2018με το ποσό που θα διατεθεί φέτος να είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση θα έχει και γι’ αυτή τη χρονιά αναδρομική ισχύ και οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα υπολογιστούν από την έναρξη της διάθεσής του.

Άμεσα αναμένονται τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, το οποίο σύμφωνα με τις επιταγές του τρίτου μνημονίου θα περιοριστεί στο μισό από το περσινό ποσό.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια αναφέρουν πως είναι αυστηρότερα, εισοδηματικά και περιουσιακά. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.